27 Aralık 2013 Cuma

TIRNAK SOYULMASI HAKKINDA BİLGİLER




Tırnakların soyulmasına neden olan sorunların başında, tırnakların suya aşırı derecede maruz kalmasıdır. Ve daha sonra tırnakların kurulanmasıdır. Bu sorun kuaförlerde, hemşirelerde ve temizlik işçilerinde daha çok görülmektedir. Yaşlanma ve mevsimlerde tırnağın soyulmasına neden olmaktadır. Çok soğuk ve çok sıcak günlerde tırnaklar çok kuruduğundan dolayı kırılmaya ve soyulmaya daha meyilli hale  gelmektedir.




Tırnak soyulması nadirde olsa başka hastalıkların bulgusu olarak da karşımıza çıkmaktadır. Kalp, akciğer ve endokrin sistem hastalıkları ve demir eksikliği anemisi tırnakların kuruluğuna ve soyulmasına yol açabilir.



Tırnak soyulmasının tedavisine tırnaktaki kuruluğu almakla başlamak gerekir. Tırnakların su ve sabun ile temasını kesmek gerekir. Ellerimiz su ve sabun ile temas halinde olduktan sonra nemlendirici krem ile ellerimize krem sürmemiz gerekir. Tırnak üstüne ve tırnak etlerine de kremi iyice sürmemiz gerekir.  Tırnak kesimi banyodan sonra tırnak nemliyken yapılmalıdır. Tırnaklar nemli tutulmalıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder