15 Aralık 2013 Pazar

SAÇ DİPLERİ BAKIMI




Saç diplerimizin kepeklenmesi kalıtsal nedenlere bağlı olabileceği gibi saçımıza bakım uygularken yaptığımız yanlışlıklardan da kaynaklanabilir. Sürekli saçı yıkamak, çok uzun süre banyoda kalmak, aşırı sıcak su kullanmak bu yanlışlar arasında yer alır. Yanlış şampuan kullanmak da kepeğe neden olabilir. Jölenin fazla kullanılması da kepeğe yol açabilir. Jöle kullanıldığında akşam yatmadan önce saç kepekten arındırılmalıdır.



Kepek sorunu çok sık karşılaşılan bir sorundur. Piyasada çok çeşitli kepekten arındıran şampuanlar üretilmektedir. Cilt tipimize uygun olmayan kepek şampuanı kullanmak da kepeklenmeyi arttırabilir.





Saç diplerimizi beslemek için klasik olarak eskiden beri kullanılan yöntemlerin yanı sıra piyasada hazır olarak satılan serumlar,losyonlar, kremler  satılmaktadır. Saç diplerini besleyen ürünler vitaminlerden, bir takım aminoasitlerden, proteinlerden oluşmaktadır. Bunları doğal yollardan da elde etmek mümkündür. Mesela zeytinyağında saç diplerini besleyen yağ asitleri bulunur. Yumurtanın sarısında proteinler vardır. Ceviz yaprağında, kınanın içinde saçımızı besleyen birtakım maddeler bulunmaktadır. Bunları haftada bir macun kıvamına getirip iki saat kadar saç diplerinde bekletmek oldukça faydalı sonuç vermektedir. Eczanelerde yada kozmetik mağazalarında satılan hazır serumları alarak bunları saç diplerine uygulamak da saç diplerinin beslenmesini sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder