23 Aralık 2013 Pazartesi

ÇAY İLE CİLT LEKELERİNDEN KURTULUN



Cilt lekelerinden kurtulmak için birçok bitkisel formül bulunmaktadır. Bunlardan biri de çay ile yapılan formüldür. Siyah çaydan ziyade yeşil çay ile yapılması daha faydalı olacaktır. Yeşil çayı 15 dakika kadar demleyin. Bir kase içerisine 3 tatlı kaşığı demlenmiş olan yeşil çayınızı dökün. İçine dolu olarak bir tatlı kaşığı yoğurdu ilave edin. Daha sonra 4-5 damla limon suyu ekleyin. Bu malzemeleri karıştırtırın. İşte cilt maskesiniz hazır hale geldi.
Yoğurdun cilt beyazlatma özelliği vardır. Yeşil çayın antioksidan özelliği ve dolaşımı hızlandırıcı özelliği sayesinde yoğurdun içerisinde bulunan aminoasitler gözeneklerin dibine kadar ulaşacaktır. Limon ise glikolik içerdiği için üstteki epital dokuyu yavaş yavaş soyacaktır.

Elde edilen bu maskeyi önce lekeli alanlara sürün. Daha sonra tüm yüzeye uygulayın. 15 dakika bekletin. Sonra soğuk su ile arındırın. Ve gündüz mutlaka güneş koruyucu uygulayın. Dışarı çıkmasanız da, hava güneşli olmasa da güneş koruyucu kremi mutlaka kullanmalısınız. Haftada bir defa bu cilt maskesini uygulayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder