22 Ekim 2013 Salı

TESETTÜR ABİYE KIYAFETLER











Bayanların özel gecelerde giydikleri oldukça şık ve gösterişli kıyafetlere abiye denilmektedir. Abiye kıyafetler düğün, nişan, mezuniyet törenleri, özel partiler, gece eğlenceleri, kutlamalar gibi özel anlarda giyilmesi tercih edilen bir kıyafettir.


Son yıllarda tesettürlü kadınlar için değişik tarzda ve çok sayıda abiye kıyafetler tasarlanmaya başladı. Farklı renklerde tesettür abiye modelleri, tasarımcıların koleksiyonlarında yerlerini aldı. Eskiden dekolteli abiyelerin kolları bolera ile kapatılarak yada sonradan kol dikilerek ekleme yapılarak sağlanırken, artık tesettür abiye modelleri dikilerek tesettürlü kadınların kıyafetleri birebir görmeleri sağlanıyor.



Kabarık abiyeler tasarlandığı gibi, daha sade olan etek ceket tarzında yada elbise olarak dikilen abiyelerde sıklıkla görülüyor. Her tarza göre tasarlanan  tesettür abiye modelleri, vitrinlerde boy gösteriyor.




Abiye seçerken vücudumuza uygun olan abiyeleri seçmeye özen göstermeliyiz. Vücudumuzun kusurlu yerlerini örtmeye özen göstermeliyiz. Basenimiz fazla ise bel üstünden başlayan kabarık modeller bu kusuru kapatabilir. Vücudumuzu bilerek hareket etmeliyiz. Eşarbı elbiseyle bütünleştirmek adına sade kıyafetler tercih edilmelidir. Üst beden oturtuluyorsa alt beden daha kabarık olmalıdır. Uzun boylu bayan bilekli elbiseler giymemeli. Kısa boylu bayanlar da, düz hatlarda uzu kıyafetler tercih etmemeleri gerekir. Tesettürlü kadınlar renk uyumlarına göre abiye kıyafet seçmeliler. Yüzlerine giden, ten rengine yakışır tesettür abiye modelleri seçmeliler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder