18 Ekim 2013 Cuma

FERACELER HAKKINDA


Ferace eskiden Osmanlı Devleti zamanında bayanların örtünmek için giydikleri pardüseye benzeyen siyah bol ve uzun kollu giyeceklere verilen addır. Daha sonra feracenin yerini çarşaf almıştır.
Günümüzde tesettürlü kadınlar tarafından son zamanlarda oldukça kullanılmaya başladı. Hatta ferace modası ortaya çıktı da diyebiliriz. Tesettürlü kadınlara yönelik ortaya çıkan bu kıyafet, farklı desen ve çeşitli modellerle oldukça tercih edilen bir tesettürlü bayanlar, feraceleri pardüse olarak kullandıkları gibi, bazıları da namaz kıyafeti olarak bir namaz elbisesi olarak kullanmaya başladı.
dış kıyafettir. Bazı



Artık sadece siyah renklerden oluşmayan, gençlere yönelik olarak tasarlanan renkli feracelerde piyasada yer almaktadır. Tesettür giyim mağazalarında renkli ferace çeşitleri satılmaktadır ve özellikle gençler tarafından daha çok tercih edilmektedir.




Tesettürlü kadınlar için tasarlanan ve oldukça şık ve rahat olan feraceleri ünlü markalarda koleksiyonlarında tasarlamaya başladılar. Artık tesettür giyim mağazalarında sıkça rastlanılan bir kıyafet olarak karşımıza çıkıyor. Önceden oldukça sade olan feraceler tesettür giyim mağazalarının tasarımları ile farklı modellerle piyasada yerini alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder