9 Ocak 2014 Perşembe

HEMOROİT SORUNUNA KARŞI BİTKİSEL YÖNTEM



Hemoroit, hemoroidal doku damar yumağı yapısında olan ve anüsün çıkışında yastıkçık görevi gören bir dokudur. Basur hastalığı olarak bilinmektedir halk arasında.


Hemoroit sorununa bitkisel bir formül hazırlamak için gerekli olan bitkiler: civanperçemi, aslanpençesi, kara halile, at kestanesi, üzerlik tohumudur. Bir tatlı kaşığı civanperçemi, bir dolu tatlı kaşığı aslanpençesi, yarım tatlı kaşığı üzerlik tohumu, yarım tatlı kaşığı kara halile ve yarım tatlı kaşığı at kestanesini bir bardak sıcak suyun içerisine atın. Ve bu karışımı 45 dakika demleye bırakın. Daha sonra süzgeçten geçirerek şeker ilave etmeden tüketin. Hazırlanan bu karışımı sabah ve akşam yemeklerinden bir saat önce aç karnına tüketin.




Hemoroit kremi de bitkisel bir krem olarak hazırlayabilirsiniz. Yarım litre saf zeytinyağının içerisine 200 gram sarı kantaron bitkisini ilave edin. Bu karışımın üzerine bir tülbent ile kapatın. 15 gün boyunca bu şekilde bekletin. Krem 15 gün sonra kullanıma hazır hale gelmiş olur. Kanamalarda veya meme şeklinde olan rahatsızlıklara da uygulanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder